Jag är en sammare

Det var extremt länge sedan jag tog självporträtt så ikväll fick jag ett ryck och gjorde det! Jag hoppas på att jag kan få mer tid och ork till det i fortsättningen. 
 
I måndags gick jag till SYV. Jag hade bestämt mig för att jag ville byta från natur till samhälle. Matten var för svår och NO-ämnena var inte lika roliga som i grundskolan. Tur hade jag, för det fanns redan en plats ledig. I onsdags gick jag min första dag i min nya klass. Hittills känns det som att valet var helt rätt och jag hoppas det kommer fortsätta kännas så! 

Kladdiga chokladmuffins

I måndags, när det fortfarande var jullov, bestämde jag mig för att baka. Denna gång blev det kladdiga chokladmuffins med citronfrosting. Det här är mitt favoritrecept på chokladmuffins! Och de är dessutom väldigt enkla att göra.
 
Chokladmuffins ⎜ ca 15 st
Ungstemperatur: 200 °C, Varmluft: 175 ºC
 
Ingredienser:
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver (tror jag hade en hel tesked)
 
Gör så här:
Ställ veckade pappersformar på en plåt (ännu bättre om du har en muffinsplåt). Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än ¾. Grädda mitt i ungen i 10 min (kan behövas längre beroende på hur kladdiga du vill att de ska bli).
 
Receptet kommer från "Sju sorters kakor", recept på frosting hittar du HÄR.
 
 
RSS 2.0