Kladdiga chokladmuffins

I måndags, när det fortfarande var jullov, bestämde jag mig för att baka. Denna gång blev det kladdiga chokladmuffins med citronfrosting. Det här är mitt favoritrecept på chokladmuffins! Och de är dessutom väldigt enkla att göra.
 
Chokladmuffins ⎜ ca 15 st
Ungstemperatur: 200 °C, Varmluft: 175 ºC
 
Ingredienser:
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver (tror jag hade en hel tesked)
 
Gör så här:
Ställ veckade pappersformar på en plåt (ännu bättre om du har en muffinsplåt). Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än ¾. Grädda mitt i ungen i 10 min (kan behövas längre beroende på hur kladdiga du vill att de ska bli).
 
Receptet kommer från "Sju sorters kakor", recept på frosting hittar du HÄR.
 
 

     mumma!!


     Mums!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar: